ISBN 978-91-7785-080-9

ISBN 978-91-7785-080-9

 

Om boken 

"Jag är så trött, tyyysta nu! Jag orkar varken prata eller lyssna nu! snälla kvittra lite tystare! jag klarar inte att tänka annars! tyyysta!!!"

Det är inte lätt att få mammas uppmärksamhet längre. Det är som om hennes huvud bor där på jobbet, hemma finns bara hennes kropp. Jag minns hennes skratt, hon var alltid glad förr. Nästan aldrig arg eller sur. Det kändes i hela mig att hon brydde sig om mig och lyssnade på mig. Ja, jag hade verkligen en fantastisk mamma. Nu är hon som försvunnen, och jag längtar efter att få tillbaka henne igen.

Mamma Björktrast har flugit in i väggen, drabbats av utmattningssyndrom, som så många vuxna i dagens samhälle. Den här boken berättas av sonen Frippi Björktrast som går i tvåan. Du får följa dem innan fågelmamman blir sjuk tills hon börjar arbetsträna.

Boken riktar sig till familjer där en förälder har drabbats av utmattningssyndrom, för det är en sjukdom som drabbar en hel familj. Den är lättast att ta till sig för barn från lågstadiet och uppåt. Boken syftar till igenkänning samt till att vara en hjälp på familjens väg tillbaka från utmattningssyndrom genom;

- Kloka ugglan med djupare förklaringar kring bl a stress
- Frågeställningar till både barn och förälder för att bidra till värdefulla samtal
- Plats för anteckningar

Om författaren

Petra Persson fick idén till boken efter att själv ha varit sjukskriven pga utmattningssyndrom under ett års tid. Först då insåg hon hur påverkad familjen blev. Hon själv kunde få hjälp, men för barnen fanns ingen att få. Petra är beteendevetare och har specialiserat sig på stress- och hälsofrågor. Hon har ändrat sitt liv för att arbeta för ett sundare samhälle, arbetsplatser och individer. Numera driver hon sitt eget företag Sund by Petra. I det arbetar hon med stresshantering genom MediYoga- och Mindfulnesskurser, coaching samt föreläsningar. 

Hur beställer jag boken?

Boken finns till försäljning i bokhandeln (ISBN 978-91-7785-080-9), men går även att beställa här om det gäller större kvantiteter. Kontakta oss för offert. 

info@sundbypetra.se
0730-42 69 86

Journalist?

Du är välkommen att beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar genom att kontakta förlaget via press@bod.se. 
Det går fint att använda foton från denna sida, samt ovanstående text. Kontakta mig gärna för ytterligare information, eller en intervju.

Sund by Petra SET 1-12.jpg