vad är mediyoga bra för?

Många av oss lever ett hektiskt liv i dagens samhälle och förväntas vara mer eller mindre nåbara jämt. Det sympatiska nervsystemet är för många nästan konstant påslaget, det vill säga kroppens så kallade kamp-, flykt- och stressystem. MediYoga är en lugn, avslappnande yogaform och en viktig beståndsdel är de långa djupa yogiska andetagen, de mjuka rörelserna, avslappningen och meditationen. Att MediYoga fungerar beror på att vårt parasympatiska nervsystem aktiveras under passet. Det är kroppens nervsystem som aktiveras när vi är lugna och avslappnade som gör att kroppen får en möjlighet att återhämta sig och läka.

Genom att t ex MediYoga regelbundet får vi återhämtning, möjlighet att läka, samt lär känna kropp, själ och sinne på ett nytt sätt. Många upplever sig även bli mentalt stabilare och oro och ångest har i studier visat sig minska tack vare MediYogautövandet. Det är några anledningar till varför MediYogan är så bra.
 

vem kan göra mediyoga?

MediYogan skiljer sig från andra varianter av yoga genom att den kan utföras av alla och anpassas efter individens förmåga. Du behöver inte vara vig, utan kan t.o.m. ha smärtproblematik och ändå utföra den. Många sitter på stol i samband med vissa övningar vilket fungerar utmärkt. Prata med din instruktör för råd, och lyssna in din kropp. Yoga får vara jobbigt, men aldrig göra ont. Det räcker med de små rörelserna just du för dagen klarar av. MediYogan har dessutom visat sig vara lika effektiv om den utförs sittande på en stol, som i lotusställning på matta. 

Stenar o lugnt hav.jpg

vad är mediyoga?

MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform. Den bygger på Kundaliniyogan, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. Medicinsk yoga, eller MediYoga som den kallas, har utvecklats i Sverige sedan 1996 genom kliniskt och terapeutiskt arbete på hundratals svenska arbetsplatser samt utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga.
Forskning bedrivs kontinuerligt på MediYoga, bl a på Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus. Den har visat sig ha mycket goda effekter på stressrelaterad ohälsa, ångest, hjärtflimmer, ryggbesvär etc. MediYoga får bara läras ut av instruktörer med grundläggande medicinsk kunskap.

mediyoga hos sund by petra

Välkommen att prova och se vad MediYogan kan göra just för dig, vi erbjuder självklart ett första kostnadsfritt prova-på-pass på våra kurser. 

Vi har även privata sessioner i MediYoga för dig som vill få ut det mesta möjliga av yogan utifrån dina egna specifika behov. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte, därefter lämnar vi dig en offert. 

Eftersom MediYoga kan utföras sittandes på stol är det lätt att göra den i kontorsmiljö. Allt som behövs är ett konferensrum med stolar. Vi lämnar gärna offert på abbonnemang av våra tjänster. Sund by Petra kommer gärna till din arbetsplats och berättar mer samt håller ett första kostnadsfritt prova-på-pass för er. 


“Yoga is not a religion. It is a science, science of well-being, science of youthfulness, science of integrating body, mind, and soul.”
— Amit Ray

FÖRDELARNA MED MEDIYOGA

  • Evidensbaserad effekt utifrån svensk forskning
  • Sänker stressnivån i kroppen
  • Visat sig ha goda effekter på rygg- och nackproblem och vid rehabilitering av hjärtpatienter etc.  
  • Visat på minskad ångest, ökad självmedvetenhet och självkänsla
  • Kan utövas av alla, anpassas efter individens förutsättningar
  • Medicinskt utbildade instruktörer
  • Lätt att utöva var som helst; Sund by Petra kan komma till din arbetsplats och hålla MediYoga - allt som behövs är ett rum med stolar