MINDFULNESS & MEDIYOGA - MIMY

Att vara närvarande. Tänk att någonting så enkelt kan vara så svårt. Antingen ältar vi det som redan varit eller oroar oss inför framtiden. Vad tror du skulle hända om du under några veckor dagligen riktade omtanke till dig själv? Om du under en stund varje dag släppte allt som handlar om att komma någon vart, förändra någonting eller prestera någonting?

Sund by Petra erbjuder kurser i MediYoga med Mindfulness som bygger på två flertusenåriga tekniker som syftar till att öka din närvaro och i forskning visat dokumenterad effekt på minskad stress och ökad livskvalitet. Träningen består av enkla övningar och andningstekniker som stärker din förmåga att vara här och nu - det enda ögonblick du kan påverka. 

 
“När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav - låt andningen vara ditt ankare”
- Sara Emilione

balansprogrammet - 6-veckorskurs för en vardag i balans

Kursen baseras på ´MIMY - Balansprogrammet för en vardag i balans´ som består av enkla övningar och reflektioner som i forskning visat sig ha god effekt även vid små doser daglig träning (ca 2-16 minuter per dag).

Under kurstillfällena gör vi lite längre, mjuka och avslappnande yogapass samt går igenom veckans övningar så att du kan träna på egen hand under den kommande veckan.

Forskning pekar på att mindfulness har stor effekt på sömnlöshet, nedstämdhet, oro, smärta och immunförsvar. Forskning på MediYoga pekar på minskad smärta, lägre blodtryck, bättre sömn och ingår idag i svensk sjukvård, bland annat på Danderyds sjukhus.

kursuppgifter och bokning

Aktuella kursuppgifter finner du under Kurser i menyn överst på sidan. HT19 ges kursen endast på arbetsplatser. Kontakta oss gärna för mer information: info(at)sundbypetra.se.

För vem passar MEDIYOGA MED MINDFULNESS?

Alla som vill kan utföra MediYoga med Mindfulness, övningarna går att göra sittandes på en stol, likväl som på yogamattan. Den passar dig som:

  • är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av MediYoga

  • vill stressa mindre, sova bättre och lättare kunna fatta medvetna beslut utifrån omtanke om dig själv

  • vill öka din förmåga att se ljusglimtarna i din vardag – att kunna se det stora i det lilla.